Politie en drugs - De Kimpe, Sofie; Debbaut, Steven; Spapens, Toine; Korf, Dirk J. (Cahiers politiestudies, 2025)
Sinds de criminalisering van bepaalde genotsmiddelen zijn politie en drugsbeleid onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit Cahier onderzoekt hoe België en Nederland omgaan met de complexe vraagstukken rond drugsgebruik en drugshandel, die elk een eigen aanpak vereisen. Experts analyseren de impact van het huidige beleid, belichten internationale alternatieven en reflecteren op de resultaten daarvan. Ook de perverse neveneffecten van het beleid, zoals ondermijning en corruptie, worden grondig besproken. Wat werkt wel, wat niet, en welke lessen kunnen worden getrokken? Dit Cahier biedt politiemensen en wetenschappers een genuanceerd beeld van de uitdagingen en mogelijkheden in de strijd tegen drugsgerelateerde criminaliteit