Criminologie in beweging: Liber amico/arum Els Enhus - Bauwens, Tom; Christiaens, Jenneke; De Koster, Katrien; Enhus, Els (Criminological studies series, 2018)
"Els Enhus doceerde decennialang in de Criminologische Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel en vormde generaties kritische academici en professionals door inspirerende colleges. Els Enhus heeft zich nooit laten vastpinnen op een 'academische postzegel'. Zoals de verschillende bijdragen in dit boek duidelijk illustreren, zit haar rijk gevulde academische carrière als sociologe en criminologe vol beweging en bestrijkt die uiteenlopende domeinen en onderwerpen. Haar wetenschappelijke belangstelling reikt van de culturele criminologie en de wereld van politie, veiligheid en preventie tot de uitdagingen en criminaliteitsfenomenen van de grootstad. De vakgroep Criminologie en de onderzoeksgroep Crime and Society van de Vrije Universiteit Brussel willen, samen met vooraanstaande externe collega's, Els ter gelegenheid van haar emeritaat huldigen met een verzamelwerk. De professionele weg met zijn mijlpalen en zijn successen vormt slechts één aspect van de academica. Als mens combineren we in een loopbaan meerdere rollen. We willen precies ook dat eren. Dit boek is opgevat als een bijzondere verzameling academische reflecties en meer persoonlijke bijdragen, waarbij we hopen een beeld te schetsen van de verschillende passies van Els, als bijzondere wetenschapster, als bevlogen docente en als geëngageerde collega." -- Achterzijde omslag